Αφιέρωμα στον Παπαδιαμάντη 3/1/2018

Η Σκιάθος τίμησε για μια ακόμη φορά τον Αλ. Παδιαμάντη την ημέρα της κοιμήσεώς του 3 Ιανουαρίου 1911. Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με την τοπική Εκκλησία για πολλοστή φορά.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Τριών Ιεραρχών τελέσθηκε στις 5:30μ.μ. μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των δύο Αλεξάνδρων. Στη συνέχεια 6:30μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου των Ιερών Ναών Σκιάθου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Αλ. Παπαδιαμάντη.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτριος Πρεβεζάνος στον χαιρετισμό του επισήμανε και τόνισε ότι είναι καθήκον όλων να τηρούν και να τιμούν τα τοπικές παραδόσεις, κυρίως τα δύο κορυφαία εκκλησιαστικά έθιμα, το έθιμο του Επιταφίου που τελείται ξημερώματα του Μ. Σαββάτου και το έθιμο των Χριστουγέννων που η Ακολουθία ξεκινά 1:00π.μ., τα οποία περιγράφουν στα διηγήματά τους οι δύο Αλέξανδροι.

Ακολούθησε η ομιλία του Αιδασιμολογιοτάτου Ιερέως Γεωργίου Σταματά Αρχιερατικού Επιτρόπου Σκιάθου με θέμα: “Ο εορταστικός Παπαδιαμάντης”.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Τάκης Μόσχος διάβασε τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη: “Άνθος του γιαλού”, “Το Χριστόψωμο” και “Ο έρωτας στα χιόνια”. Τον κ. Μόσχο συνόδευσε η Μαριάννα Ρηγανά ερμηνεύοντας στο πιάνο έργα Ελλήνων συνθετών.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.